Novinky

Melírování vlasů Praha

Melírování vlasů Praha

Melír zvýrazní každý účes a každou tvář

Melírování je barevné odlišení určitých pramenů vlasů v celkovém tvaru účesu. Pomocí odbarvovacích, barvicích přípravků se dá dosáhnout i více odstínů barvy v jednotlivých pramenech. Výsledkem je plastický a tím efektní účes, který zvýrazní střih i obličej. Věděli jste, že melír se k nám dostal v 80: letech z Paříže?

Pro koho je vhodný melír?

Melír je vhodný pro všechny typy vlasů, dokonce zakryje počínající šediny! Účes podtrhne a navíc, pokud máte vlasy jemné a řídké, díky šikovnému střihu a melíru,umíme opticky zvětšit objem a hustotu vlasů. Pokud máte problém s mastnými vlasy, melír je částečně odmastí. V kadeřnictví Praha 1 se o vás postarají profesionální kadeřníci, kteří vždy vhodně poradí, co se k vašim vlasům hodí. Objednejte se nebo volejte na telefonní číslo 777 821 096.

Jaký odstín melíru zvolit?

Vždy záleží na konkrétním požadavku klienta, ale obvykle se melíruje o 1-2 odstíny. V posledních letech je IN několika barevný melír, který ještě více oddělí jednotlivé prameny a podtrhne tak účes. Provádíme melírování světlé, tmavé, melírování pastelovými dostíny o zesvětlování.

Kadeřníci rozdělují melíry podle použitých přípravků na:

A) chemické- odbarvení odbarvovacím prostředkem, barvení oxidační barvou, odbarvování a barvení melírovací barvou

B) fyzikální- t=onování vlasů barevným tužidlem, t=onování vlasů přelivem, tónování vlasů barevným lakem.

Rozdíl je v době trvání, kdy chemická cesta je změnou trvalou a fyzikální dočasnou. Pokud se chcete dozvědět více o barvení, přečtěte si článek věnovaný tomuto tématu nebo se poraďte v našem kadeřnickém salonu. 

Technika melírování

Melírování vždy provádíme v závislosti na vlasech a požadavcích, existuje několik typů, jak nejlépe melírovat vlasy. POZOR! Opatrně na domácí melírování a barvení! Domácí barvení poškozuje zatěžuje daleko více vlasy, můžete je poškodit a reparace pak může být dlouhá a nákladná. Vždy se poraďte se svým kadeřníkem!

Nejčastější techniky:

  1. Přes melírovací čepici – melírování krátkých vlasů, nevýhoda je, že vlasy nejsou melírovány od pokožky hlavy
  2. Alobalová folie – nejčastější volba kadeřníků, barevné odstíny melíru se dají kombinovat, odrůstající melír lze doplnit

Kadeřníci z Kadeřnictví Praha 1 jsou tu pro vás každý den a to i o víkendech a svátcích. Potřebujete narychlo ostříhat? Podívejte se do našeho rezervačního systému, zda mají naši kadeřníci čas nebo zavolejte na telefonní číslo 777 821 096.